Sarrià i Pedralbes, la Barcelona jardí

Monasterio bn

L’antic poble d’origen rural, assentat als peus de la muntanya, es caracteritza per un urbanisme no compacte. Cases unifamiliars i mansions aïllades, centres educatius i sanitaris de prestigi i una vida privada introvertida revela una altra Barcelona més solitària, enjardinada i de textures. Amb uns arrels d’estiueig, Sarrià esdevindrà lloc predilecte de la burgesia actual. La ruta s’endinsa en aquest urbanisme i sociologia i en el molt fèrtil laboratori d’una rica arquitectura residencial continuadora de les lliçons del racionalisme.

El Monestir de Pedralbes, una de les joies del gòtic català, la Finca Güell de Gaudí i un gran conjunt d’arquitectura contemporània enllacen una immersió en allò que havia estat concebut com a ciutat jardí. 
El final de la ruta en un centre comercial –L’Illa Diagonal- és coherent amb la naturalesa de l’urbanisme i la sociologia del jardí. No obstant això, un concepte radicalment diferent transforma aquells contenidors interiors i artificials en veritable preocupació urbana, en transparència amb el carrer i amb la vida de la ciutat.


Preu – 42 €

Dia: Dijous 10.00 h (anglès) Divendres 10.00 h (català / castellà)

Durada: 3h.

Punt de trobada:

Cruïlla del carrer Pelai i el començament de les Rambles (marquesina d’accés al Centre Comercial El Triangle), davant Plaça Catalunya. (vegeu plànol)
* Cal presentar-se 10 minuts abans de la sortida.

La tarifa es pagarà mitjançant PayPal https://www.paypal.com/ un mínim de 48 hores abans del dia de la ruta

Us heu d’adreçar a: architour@coac.cat

Un cop efectuat el pagament, els participants rebran un correu electrònic d’architour conforme la ruta està reservada y pagada.

S’admet cancel·lació segons les següents condicions:
– Fins a 48 hores abans de la ruta: es reemborsarà el 50% de la tarifa.
– Passades aquestes 48 hores: la tarifa no és reemborsable.

S’hi inclou l’entrega d’un dossier complet de la ruta, el desplaçament en FGC, la visita del Monestir de Pedralbes i una cafè final al Centre Comercial l’Illa Diagonal per treure conclusions. 

(vegeu HOME ARCHITOUR)

plànol de situació Sarrià

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s